onsdag, maj 10, 2006

Tomas Ledin - din jävla sopa

Fast egentligen är det kanske inte Ledin som ska stå till svars för det musikaliska fiasko som kallas för "Vi är på gång - VM 2006" - han kan nog inte så mycket bättre. Han är en produkt av ett Gävle som aldrig haft någon känsla för läktarkultur.

Han blir totalsågad i Aftonbladet, som visar att inte dom heller har någon känsla för läktarkultur;

"Visst, helgarderingen kan knappast misslyckas på läktarna. Publiken har haft över 20 år på sig att lära sig refrängen."

När har den här låten sjungits på någon läktare sist? Har den någonsin gjort det utanför Gävle? Knappast. Sen är det väldigt få av de engagerade klubbsupportrarna som åker på VM för att sjunga. Detta dels då landslagets klackverksamhet fått en rejäl pajasstämpel i och med projekt i stil med Camp Sweden. Men framför allt för att känslan för det egna laget, det lag som man lever för, lider och glädjs med varje dag är mycket starkare än för landslaget.

Hur många fotbollsfans i Sverige väljer ett VM-guld framför ett SM-guld för det egna laget? Inte så många skulle jag tro. Bland hockeyfans är andelen ännu mindre - VM i hockey är en fruktansvärt avslagen turnering.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Varför gapar du om Gävle???

Anonym sa...

Visst han har säkert hängt en del i Jäävle i sin ungdom men jag tror de i Sandviken blir sura om du säger att Tompa är ifrån Gävle. Dessutom tror jag nog det kommer att skrålas en del "vi är på gång" från läktarna i sommar. För det första så är det ju ett obegripligt stort antal som köper hans skivor (och därmed antagligen tycker att han är bra), för det andra så skrålades det väl ändå en del "iiinnn med bollen i mål" på läktarna i Portugal. Jag gissar att de som åker till Tyskland kommer att gapa en del från läktaren. Om man sen kan kalla det läktarkultur är ju en annan sak... /P

Anonym sa...

Vad jag har hört i Gävle så spelas den inte men däremot så hördes den på andra arenor

Anonym sa...

Jag tycker att Ledin kunnat göra en helt ny och fräsch låt, den här känns inte direkt jätteuppfriskande inför stundande VM.
Och musikvideon känns inte så realistisk eftersom Alexander Östlund figuererade så mycket i den, han blev ju totalpetad ur truppen igår...

Det här med att folk inte skulle bry sig så mycket om ett Fotbolls-VM för svensk del håller jag inte med om.
Tjusningen med VM i fotboll är att det avgörs vart fjärde år och med de bästa spelarna tillgängliga, en liknande lösning med hockey-VM skulle göra den turneringen klart mer populär.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

Oavsett förnamnet Tomas eller Per, Ledin ÄR en sopa.

Anonym sa...

Nu hade ju faktiskt Leksand denna låt som mål-låt säsongen 88-89, så den har nog sjungits på läktare förut.