fredag, maj 19, 2006

Blandat bôs

Tajjen har slängt upp en tävling på www.leksandsportalen.se. Det gäller att designa en ny matchtröja till Lif – priset är ett stort paket med cd-skivor. Den här bloggaren tänkte sätta sig i eftermiddag och försöka sig på lite tröjdesign.

*

Drakarna leder inte längre listan över patetiska supportersammanslutningar i elitserien. Våra antagonister från Gävle har på kort tid fått två nya supportergrupper som bägge bjuder på hemsidor med otroligt roligt innehåll.

www.ultrasbrynas.se
Ett gäng som inte bara snott GulSvart Ultras layout till hemsidan – rakt av – sidan uppvisar också en stor brist på förståelse och insyn i den kultur dom säger sig representera. Nu är inte kunskapen om ultraskulturen inte så stor i våra led heller, men vi har i alla fall inte ett gäng femtonåringar som kallar sig för Ultras.

Emil rekommenderar:
Forumet mina vänner, forumet – det är HATALEKSAND-varning på de flesta användarna. Eller vad sägs om ÜberUltras GQ som är ledsen över att han blivit bortkörd på från en läktare på strömvallen när han gick dit i sin Hammarbyhalsduk. Eller bråkstaken Hacket som själv kallar sig aikare men håller på Bifoch önskar mer våld runt Brynäs matcher.

www.sektionl.se
Haha, här är det världsklass på det mesta. Särskrivningarna står som spön i backen och inte heller fungerar sidan som den ska. Tyvärr har dom precis ändrat layout och texter så nu är det lite bättre – vilket drar ner skrattbetyget ganska mycket. Däremot måste dom knarkat rätt hårt när dom delade in sidan i sektioner. Sångerna ligger under medlemsavdelningen, spelschemat ligger under media där även shopen hittas.

Emil rekommenderar:
Sångerna. Sex stycken ligger det där. En direktöversättning från Green Street, en från MFF som dessutom är riktigt jävla dåligt omgjord till Brynäs – klart i klass med en Wolfpacköversättning, en riktigt kass version av ”här är hammarbys a-lag” (alltså den vi gjort om till ”här är tokiga masar”), en variant på täljes ”sju sm-guld har tälje, hur många guld har ni” som inte heller den är särskilt genomtänkt, en med trasig länk och sen – näst längst ner finner man den. Hockeysveriges kanske sämsta ramsa genom tiderna:

Melodi:
Country Road
Text:
Ta mig hem, till Gavrinken

Där vill jag dö för B-I-F
Våra hjältar, Brynäs IF
Ta mig hem, ta mig hem

Ja – vad ska man säga – det är stil och klass rakt igenom hos både Ultras och Sektionen. Nu ska jag iväg å ro kyrkbåt – och det är stil och klass – south side siljan-style!

Inga kommentarer: