lördag, december 02, 2006

Undantaget som bekräftar regeln

Tog inte många minuter innan proffstyckarna och klackeveteranerna började gnabbas om att jag alltid blivit vansinnig på folk som tar över den andra klackens sång. Och: JA, det är inget man ska syssla med - i vanliga fall.

Gårdagen får betecknas som undantaget som bekräftar regeln. Baitning (som det heter på det hemliga ultras-språket) är inget vi bör syssla med, däremot var texten på "gnagare - ni hänger med i fem mot tre" helt enkelt för jävla bra för att låta bli att sjunga.

*

Sitter hemma å löser melodikrysset med Gösta - han är inte mycket till hjälp. Men han kunde i alla fall, efter en stund, att popcorn tillverkas av majs.

*

Kapade Siklenka rätt rejält här i veckan - kan han läsa svenska? Igår var det en helt annan Mike på isen. Det var attityd, det var rejält spel, det var aggresivitet, det var som det ska vara. Vad än karln käkade till frukost i går så bör han fortsätta med samma morgondiet.

*

Bra drag på södra igår, klart bästa bortaklacken hittills i år. Det hjälper ju självklart till att tagga upp norra när det är lite motstånd i arenan.

*

Orginalet till "ni hänger med i fem mot tre" går som följer:

Allmänna
Idrottsklubben - AIK
Vi är överallt,
å det är inte ni:
För ni är Djurgårdsjävlar

Varför stå å sjunga den mot oss? Nej precis, finns ingen logik i det. Nog för att vi kan klämma ur oss en Dalarna är vårat landskap ibland även fast vi inte möter äckliga jävla mora - men inte en hel match, och något måste trigga det. En exmoring i motståndarlaget, ramsor som t.ex "sämre än mora" och så vidare.

*

Bra segerfest igår. Först i sportbaren, sen hemma hos mig, sen på baren, sen på borren, sen på lucky, sen på baren å sen hem igen. Emil unt Gösta - das partücrue. Har massa småsår på händer och armar idag, vet inte varför. Är dock säker på att jag inte bråkade nå i alla fall.

*

Gnagare och Bajare bråkar lite om vilken klack som egentligen var först med melodin från Ugglas Hand i hand. Svaret på den är faktiskt HV71 - fast när dom kör den låter det som skit.

Inga kommentarer: