tisdag, februari 27, 2007

Free - like a bird


nyz är en klurig finnjävel det - tog det direkt.

Japp, tvbolagen vill inte sända från Karlstad och Gävle. Detta då arkitekterna helt ignorerat medias önskemål om placering av kameraplatser. Detta har att göra med vinkeln man vill ha när man filmar ishockey.

Kommer inte ihåg de exakta siffrorna men dessa finns och det har sändningsbolagen meddelat klubbar som varit på gång att bygga nya arenor. HV lyssnade, Skellefteå lyssnade, Luleå lyssnade (ny å ny, renoverad iaf), Leksand lyssnade och Linköping lyssnade - lite i alla fall.

Färjestad sket fullständigt i vad andra säger. För i Karlstad ska man heta Glennert eller vara en flinande gute för att över huvud taget lyssnas på.

Vinkeln i LLA och Läkerol är för brant. Detta gör att man tappar precis all den fart man vill förmedla i en hockeymatch. Spelarna ser ut som myror och zoomar man in så tappar man överblicken, hur konstigt det än låter.

Om detta ännu har påverkat valet av sända matcher vet jag inte, men det är motvilligt som det blir hemmamatcher på TV för Fbk och Brynäs. Detta är naturligtvis supportrarna tacksamma för då det kan innebära fler bortamatcher på TV.

Detta gäller i alla fall Färjestads supportrar - Brynäsarna verkar ju knappt dyka upp hemma längre. I alla fall inte klackfolket.

*
Har jobbat tifo från lunch fram till nu. Helvete va bra vaktmästarna i arenan är. Rosén bjöd på smörgåstårta och Bengan stod till tjänst med precis allt vi frågade om - bra grabbar.

Fick förvånansvärt mycket gjort idag och i morgon blir vi fler vilket bör innebära att det går ännu snabbare.

Jessica och Åberg har jobbat på som små jävla illrar.

*

Västerås, tja vad ska man säga. Spelar man PP sex gånger på en period men ändå inte får mer än två puckar på mål så förtjänar man inte att spela kvalserien. Slog en signal till forumfavoriten HATALEKSAND i första pausen. Trots att det då bara stod 0-1 så svarade han:

"Säsongen är över"

Så rätt han fick...

4 kommentarer:

Anonym sa...

Inte förvånad. vik är inte bättre och hade inget i playoff att göra, än mindre i KVALSERIEN. Kul med ett ungt lag på gång inför nästa säsong. DÅ LEKSAND SPELAR I ELITEN OCH vik SPELAR I SKITEN. En grej till bara innan ni tar sommarlov. vik har och är Sveriges sämsta publik/ "klack men det har ni ingen" NU börjar hockey säsongen vart tog vik vägen? /-ERTÅGET hehe.

Anonym sa...

Sepåfan, det där med vinkeln hade jag ingen aning om... och aldrig kunnat gissa heller... :-)

Gurka Hockeybockeyklubb kommer jag inte att sakna - utom den korta resan då...

Anonym sa...

http://vlt.abcdn.net/_abPlayer/abPlayer.html?path=vlt.abcdn.net&playfile=playoff_flv-750k.flv


Inte så jävla stöddig nu... :-)

Anonym sa...

He... lite fånigt stolt är jag nu´rå. Fast det var iofs inte så svårt för mig. Eftersom jag är lite kort i rocken blir skillnaden mellan min verklighetsuppfattning av hockey och den bild som förmedlas i en tv-utsänd match från Karlstad, eller Gävle oerhört stor. Jag ser väl snarare hockey ur ett grodperspektiv... fast å andra sidan har en finne aldrig fel när det gäller hockey :)