fredag, april 28, 2006

Watt is your problem?

Tja inte försäkringsfrågor i alla fall. Enligt, som det heter, vanligtvis välunderrättade källor finns det inget att oroa sig över. Vi får väl se hur det hela löser sig. Dock kan det vara på plats med tre enkla regler som man bör följa när man läser kvällstidningarnas sportbilagor:

1. Tro inte på det som står i tidningen.
2. Tro inte på det som står i tidningen!
3. TRO INTE PÅ DET SOM STÅR I TIDNINGEN!!!

Det är en väl spridd missuppfattning att tidningarna finns till för att tillhandahålla information till oss läsare, för att vara den tredje stadsmakten - detta är fel. Tidningar drivs idag med få undantag enbart för att generera vinst till ägarna. Detta görs genom att sälja lösnummer, och lösnummer säljer man genom stora svarta rubriker. Rubriker som journalisterna bakom artiklarna oftast skyller på en mystisk person som kallas "rubriksättaren" som ingen vet vem han är men som är jävligt lätt att lämpa över skulden för osanningarna på.

De påklistrade ideologiska och politiska maskerna bör för den som någon gång varit i kontakt med kvällstidningsjournalister vara tämligen genomskinliga.

Själv har jag slutat prata med dom när dom ringer, och det har ringt rätt friskt vid vissa tillfällen. På väg hem från skellefteå hörde inte mindre än fem tidningar av sig; svaret dom fick är detsamma som jag rekomenderar er att ge om dom ringer;

"Låt oss sörja ifred - gamjävlar!"

1 kommentar:

Anonym sa...

WORD!