söndag, april 16, 2006

Farbror Blå tänker till

Från FaluKuriren
"Från och med fredag förbjuds biltrafik på 100 meter av Faluvägen i centrala Leksand. - Det är ett sätt för oss att försöka komma tillrätta med buslivet utanför Lucky house på helgerna, säger polisinspektör Rolf Synnermo."

Jamen va bra då...

För alla som någonsin bråkat utanför kinahuset har ju gjort det för att dom väntar på skjuts eller har åkt bil dit? Ett hårt och missriktat slag rätt ut i luften. Vad ska detta ha för effekt? Hur har detta tänkts fram? Och framför allt, vem i helvete har lyckats klura ut det här förslaget och hur har denne person fått igenom det utan att högt uppsatt folk inom polisen skrattat sig harmynta?

Det här kommer naturligtvis inte ändra nånting - kommer varken bli fler eller färre bråk utanför Lucky. Det skulle vara mycket enkelt att stävja slagsmålen.

  • Ändra öppettiderna
    Låt krogen ha öppet till tre istället för till ett. Detta gör att folk droppar av efter hand istället för att alla blir utkörda precis när kvällen börjar bli som roligast och adrenalin/endorfin-produktionen precis peakar. 450 personer som alla hamnar på en liten yta samtidigt är en garanti för att i alla fall någon retar sig på någon annan.
  • Porta bråkstakarna
    Det är samma personer som gång efter gång är inblandade i slagsmålen. Dessa personer gör att andra inte vill komma dit - svårare än så är det inte. Kineserna kunde med lätthet se till att dessa bråkstakar inte får komma in, men de gör av med för mycket pengar och eftersom långsiktigt tänkande inte är något som står högt i kurs på huset lär ju inte det hända.
  • Sälj skiten
    Ja helst, låt någon annan ta över. Renovera hela maj och öppna sedan första juni i ny regi med ny inredning.
  • Höj åldersgränsen
    Va det några problem på arenan i fredags? Icke...

Lär väl inte hända någonting förutom att man får ta en omväg till Rönnäs under helgerna framöver.

Hela artikeln i FylleKörning hittar du här

Inga kommentarer: