fredag, april 07, 2006

En typisk moring?

Följande insänder finns idag under "Ordet fritt" i pappersupplagan av Falu Kuriren:

Bygg om Ejendals arena

Leksands IF är i krios och kommer nästa säsong att spela i division 1. Om Leksandsanhängarna i fortsättningen ska se elitishockey, måste de åka till Mora.

Jag uppmanar därför alla Leksandsfans att på olika sätt stödja Mora och byta supporterklubb.

Ejendals arena komer troligen att bli en belastning för hela Leksand. Bygg om arenan till ridhus, dansalast eller till rehabiliteringsanälggning för långtidssjukskrivna och handikappade.

Anti Pukkonen
Jag som trodde första april var för ungefär en vecka sedan. Snälla Anti, du måste vara en typisk moring - dum, oinsatt och allmänt korkad.
För det första, division ett? Hockeykunnandet är på normal moranivå märker jag.
För det andra; Hur ska ett ridhus eller ett danspalats kunna dra in några pengar och var ska hockeyn spelas då?
För det tredje; Leksingar byter inte lag. Ni där uppe håller er med klackledare som var Djurgårdare innan mora gick upp. Under tiden er supporterklubb hette Red Dragons var en av de ledande malmösupporter och gick helt ogenerat på moras matcher iförd en matchtröja från skånelaget - och hejade på mora.
Plastkulturen och det nyfunna engagemanget (om man nu kan kalla 300 lediga platser på en kvartsfinal för engagemang) uppe hos er lyser igenom gång på gång.
Visst, ni har det för närvarande bästa hockeylaget i dalarna - det svider, det svider satan kan jag lova. Men det ger ändå inte det gensvar ni borde ha där uppe. Inga bussar till bortamatcher, ingen klack att tala om - ni är nummer två vad det gäller allt utom hockeyn. Men ni kommer halka ner där också - tro mig.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Vilka härliga missfoster det finns i Mora.

Anonym sa...

Varför har ingen sett en leksing med pannband? Pga den sluttande pannan! Jag som trodde att grottfolkens tid var förbi, men du är ju ett lysande exempel på motsatsen. Inte bara du förresten , ni är ju något tusental drantar där i obygden. Dags att Eniro tar tag i saken och för alltid ersätter leksand med skog på sina kartor.

Anonym sa...

Som datakunnig vill jag ge dig ett gott råd: Det är fel på ditt tangentbord. Varför blir annars C till S och H till T på din dator?

Anonym sa...

Vore ju väldigt bra om man kan stava innan man skriver en massa skit!!!!! Emil, det är väl ingenting att lägga ner någon som helst energi på. Det är ju bara att betrakta den människan som mindre vetande alt. psykisk sjuk.
Upp med huvudet!!
LEKSING TILLS JAG DÖR!!!

Anonym sa...

Allting har sin tid. Just nu slickar LIF såren och Mora har sin alltime-high. LIF behöver den här reboot:en, inget att skämmas för, det bästa men inte det roligaste som kunde hända. Hur man än vrider och vänder på det kommer ALDRIG Mora att bli storebror till Leksand vad beträffar hockey. Däremot inte sagt att Mora inte har gjort ett bra jobb för det har man. Låt oss nu vara ödmjuka och låt MIK ha sina 15 minutes of fame. Och till sist, alla ni som lämnar LIF för MIK, ni är inte välkomna tillbaka när vinden vänder, er kan vi vara utan och då kan ni stå där med era röda tröjor och rosa strumpor. LEKSING TILLS JAG DÖR! Håll fanan högt.

Anonym sa...

" Dags att Eniro tar tag i saken och för alltid ersätter leksand med skog på sina kartor "

Yeah, humor från norr...
Ska man skratta eller gåta ?

TYPISKT *ORING.

Anonym sa...

http://www.mik.se