måndag, december 03, 2007

Man har alltid ett val...

Man kan alltid välja om man vill vara glad eller arg - det är faktiskt sant. Man måste bara lära sig det. Jag försöker nu att inte vara arg.

Visst är jag uppretade över Bajens pinsamma försök till att nu släta över 400-kronors-skandalen.

"Vi har nått vårt mål - att skapa debatt" - vilket jävla skitsnack.

Samtidigt försöker jag att inte döma dom, det är omöjligt för någon utanför Hammarby hockey att veta exakt hur desperata dom är - och i desperata situationer tar folk allt som oftast korkade beslut, beslut som kanske såg bra ut i teorin.

Vilka är det då i slutändan som drabbas? Ja det är lätt att svara Hammarby på den frågan, men i slutändan är det nog ändå hockeysupportrar i allmänhet som drabbas av licensnämndens flathet - för det är däri problemet ligger.

Det här ska inte få hända. Hammarby ska inte få starta säsongen i allsvenskan, det är där den här urspårningen började. Antingen har nämnden inte gjort sitt jobb genom att inte granska Hammarbys finanser tillräckligt bra, eller så har Hammarby lurat licensnämnden att allt var under kontroll - även i det sistnämnda scenariot så är det nämnden som inte gjort det dom är tillsatta för att göra.

Det är tragiskt att se Bajens dödsryckningar, för nu måste det väl ändå vara slut snart? Jag lider faktiskt med de fåtalet som följer deras hockeysäsong lika passionerat som vi följer Leksand - för dom finns, och mår förmodligen lika dåligt nu som vi skulle göra om detta drabbade oss.

Det här kanske retar upp någon bajare, må så vara, faktum kvarstår att de Hammarbyare som blir förbannade och skriver av sig på nätet är betyligt fler än de som faktiskt tar sig till matcherna för att stötta laget.

Ett snitt på 600 pers på hemmaplan skulle göra att Hammarby går plus minus noll gentemot den tokhöga hyran av Hovet. Just nu snittar man 613 personer - det snittet hade gått upp på onsdag, men den möjligheten ströp man rätt effektivt.

Nu hoppas jag att ingen Leksing alls går dit.

Skörda frukterna Bajen.

*

Fredagen, vilken dag. Vilken jävla match - kanske inte den bästa hockeyn vi presterat men ingen kan klaga på spänningen.

Karlberg heeeeelt kung.

*

Det är ju faktiskt inte någon ny företeelse att vi Leksingar straffas för att vi är många. Det händer hela tiden att vi får betala mer för biljetterna när vi är på turné än vad motsvarande supporterskaror i Allsvenskan får göra.

*

Tifot blev riktigt lyckat. Finns med i både SVTs och TV4s webinslag på respektive sportavdelning.

Insamlingen blev en liten besvikelse. Jag trodde nog aldrig riktigt på att få in en tia per besökare - och så blev heller inte fallet. Runt 3 kronor per skalle blev resultatet - inte fy skam det heller faktiskt och nytt rekord för oss.

*

Två härliga festkvällar blev det också - jävlar vilka upptåg.

*

Men det bestående intryckte från fredagen är sittplatspubliken - 7000 man som står upp och sjunger, när hände det på en svensk hockeyarena sist? Har det någonsin hänt?

Möjligen under Frölundas guldmatch i Scandinavium, eller när. Troligen bara e f t e r den matchen.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Lägg ner din tönt, Leksand kommer inte upp i år heller. Bif, Ssk och Malmö är bättre på att hålla huvet kallt i Kvalserien. Det borde du väl veta vid det här laget?

/P

Anonym sa...

P sa

Tragiska morapack gå och lägg dig.

Bolibompa börjar snart

Emil Nilsén sa...

p:

även om vi i april får veta om du har rätt i sak, varför skulle det vara ett skäl att lägga ner?

att inte nå sitt mål är inte grund för att sluta försöka.

Anonym sa...

Ja du det finns många tomtar i vår herres hage...

Oavsett om Leksand kommer upp eller inte så är vi där.. Hoppet är det sista som som överger en...

Men att sitta på en privat blogg och kalla bloggaren för Tönt är väl töntig om något..

Pack!!!!

Anonym sa...

Vi ska nog inte hacka för mycket på Bajen - den som är desperat tar till vilka åtgärder som helst, och även vi har några mörka fläckar i vårt förflutna. Jonas pinsamma tiggarbrev för några år sedan fick nog många av oss leksingar att rodna upp till hårfästet...

Anonym sa...

Jag tycker att du Emil skriver en kul och läsvärd blogg. Bjuder på dig själv.
Att sedan folk hackar på dig för både det ena och det andra får du ta som positiv kretik, du engagerar läsare.
Jobba på!

Anonym sa...

Ja du p du har rätt vi kommer inte upp i år.Året är ju snart slut eller hur.HaHa.Men 08 då du är vi hemma igen.

Anonym sa...

Hej emil, var det inte du som sjöng/skrev låten: ge nu upp, ge nu upp ni kommer aldrig gå upp, lägg ner hockeyn börja med dart..

Även om den låten handlade om ett lag vid norra siljan så får jag inte ihop det med " att inte nå sitt mål är inte grund för att sluta försöka"

Emil Nilsén sa...

G:

nästa gång jag skriver en låt om moringar så ska jag inkludera ett kommentatorsspår där jag utförligt förklarar de ironiska inslagen så att du och dina kompisar inte ska behöva känna er utanför.

Anonym sa...

Fan....Jag tänker nog gå ändå på onsdag. Man har ju brassat så jävla mycket pengar på att åka upp i höst så nu när de äntligen är på plats här nere....

Japp. Så blir det. Hade jag bott kvar i Leksand hade varit enklare att bojkotta:-)

Finns mycket att säga om Bajen och deras politik, men att se Leksand live är ju det bästa jag vet.

Skoj på galajet i fredags. Iron Maiden på scenen...hähähä...

Anonym sa...

Ojoj vad roligt det är när leksingarna förutsätter att man håller på Mora bara för att man verkligen ogillar leksand. Det finns fler i landet än lokalkonkurrenterna som verkligen njuter av att leksand får ta skit några säsonger efter allt gulligull. Egentligen har jag inget emot Leksands Hockey, däremot ogillar jag de uppblåsta fansen och medias med silkersvantar belagda bevakning. Lite ödmjukhet kanske skulle passa bra inför kommande KS, så slipper ni äta skit om det nu skulle gå åt skogen igen?

/Gnagare i själen

Anonym sa...

Men.. det var ju just ironisk jag försökte vara.. =)