söndag, mars 18, 2007

Ja va fan säger man?

Så fruktansvärt bra blandning av folk på resan. Så många hoppfulla.

Äldre damer som löst melodikrysset tillsammans med radikalfolk, hur-många-vm-som-helst-pajas-hatt-gubbar som pratar bengaler å rök med yngre tifofantaster.

Precis lagom nivå på intaget av dricka.

Jordens snyggast audi.

Tvåpinnsflaggor, en per person.

Inte hjälpte det nått...

Krigarna från sista perioden i torsdags var helt slut i benen. Jag kommer aldrig tvivla på viljan hos vissa spelare - det går helt enkelt inte. Jag vet själv att det inte är dagen efter en rejäl urladdning som är den värsta, det är två dagar efter som det gör ont på riktigt.

Låren helt stumma, knappt kraft att ställa sig upp när man väl lyckats sätta sig.

Så såg det ut idag.

Bakåt fanns det inget att klaga på. Däremot är jag tveksam till coachningen där man gör en sak riktigt rätt för att sedan göra en annan sak rejält fel. Att Pasi(v) inte ska lira i förstalinan är en självklarhet, lika självklart är det att han inte ska ingå i en checkingline. Då är det mycket bättre att lämna honom hemma, eller ännu hellre skicka honom to the airport, och sätta in Ilka i fjärdekedjan. Backar som får spelar forwards brukar köra utav bara helvete.

Pasi(v) brukar aldrig köra utav bara helvete...

*

Sluta prata återtåg är ni snälla. Återtåget var en banderoll som vi målade första vändan i allsvenskan. Den tillverkades under mystiska och maskerinstejpsfyllda former i källaren på gamla branstationen eller om det var på ett havererat radiokontor i samma byggnad som Superstars höll till på den tiden.

Det har aldrig varit något officiellt namn på någon satsning, det var en banderoll med en text på. En text Tobbe Olsson klämde fram - mer är det inte.

Folk blandar ihop det med Dalauppropet - det beror på att folk i allmänhet är idioter.

*

Måndag, norra stå:

Lite färre - Lite värre.

Tifoarbete söndag och måndag, hör av er via sedvanliga kanaler om ni är sugna.

*

Sitter ute i Romme nu, hos en lagkompis. Meningen var att jag skulle slippa åka Leksand - Falun i morgon för att träna när jag ändå var i krokarna. Men då kommer man hit å drar igång burken å ser att man fått ett mail om inställd träning.

Kul att man var tvungen att fixa folk som kunde bära in tvåpinnar, trummor, banderoller och övrigt material när man själv inte skulle med till Leksand.

Helvete, sånt här gör inte en gladare direkt. Hade behövt smälla lite i morgon. Nu blir det någon slags träning på egen hand och sen uppåt/hemåt för tifojobbet...

*

Det svider fruktansvärt att skriva det här, men just nu är Leksands IF som ett negativ (fotomässigt talat) av mora ik. Där uppe finns det i princip inget som fungerar förutom det som händer på isen, där lyckas dom med i princip allt dom tar sig för.

Klacken är skit, arrangemanget runt är pinsamt, arenan är ett skämt, publiksiffrorna dåliga.

Men på isen spelas det slutspel.

Vi har hockeysveriges bästa klack, arrangemanget runt är i världsklass, arenan top tre i sverige, publiken har inte svikit hittills.

Men på isen går det skit.

*

Bitter?

Ja

*

Det jävligast är att man fortfarande hoppas. Det är helt sjukt. Efter all skit man fått utstå så kliver man ändå in på sportplock och räknar ut tabeller. Blir det hemmavinster i samtliga matcher förutom Ssk-Lif och Rögle-Lif så blir det målskillnad mellan oss och äckliga skellefteå.

*

På väg ut till bussen hem hann jag avsäga mig allt vad ansvar heter, svära för mycket och nästan elda upp vänsterhanden. Men sen började revanschlustan krypa på...

Pratade mycket med de yngre tifopojkarna, samma sak där. Det är ingen som lägger av, det är ingen som avbokar tattueringstiden, det är ingen som river medlemskortet.

Motgångssupportrar.

*

På måndag sjunger vi för Leksands IF som klubb och norra ståplats som livsstil.

17 kommentarer:

Anonym sa...

Helt rätt rutet!Motgångssupportrar är det allra bästa slaget - svårare att vara särskilt när laget inte håller måttet. Ses på torsdag i Södertäljer - jobbar måndag kväll...

Anonym sa...

Bra inlägg!
Kan inte se ssk matcherna, men på lördag kommmer jag! Kom igen nu alla motgångssupportrar vi ska visa att vi aldrig ger oss!

Anonym sa...

bra kämpa på och bli mer besvikna!

Anonym sa...

Jag har heller inte gett upp, tar leksand 6p mot ssk, Malmö lika många mot SUPER-äckliga SAIK och löven-rögle splittar så är vi helt plötsligt med igen.
Ett väldigt optimistiskt scenario, men inte helt otänkbart, ses i hallen i morgon.

Anonym sa...

"arenan top tre i sverige, publiken har inte svikit hittills."

DEN ÄR JU FÖRA FAN BYGGD AV TRÄ!??!

SES IMORGON!!

/Telge.

Anonym sa...

öh, jaha och?

Anonym sa...

helt tydligt lif håller inte måttet,bister sanning,ett år till i a-svenskan...alla vet vad det betyder,mjukisar som karlberg,houkko,saarela,inget annat än över betalda sopor,resten är tyvärr ännu värre dussin lirare,nästa år är "löven" 1år "visare"+ växsjö,och några till,förbered er på ett långt liv.......i allsvenskan...muhaaa

immelmann sa...

bort med houkko, karlberg och co och satsa mer på killar som bergenström och bartek.

att försöka bygga ett elitserielag på 30+ spelare är bara korkat.

Anonym sa...

He, he. Vilka idioter. Skulle inte falla mig in att gå in på motståndares sidor och spy galla över de som ligger.

Count me in på måndag, lördag. Leksing tills jag dör.

Är väl få av oss som trott på ES i år. Kändes hela tiden som nästa år är året, ger inte upp för det.

Anonym sa...

hmm spelade inte löven tuff match i torsdags med???borde vara tunga i ben dom med?? bättre tränade?? mer vilja???

Anonym sa...

inte trott på e-serien i år,,hmmm när man kallar andra fans för könsord måste man stå ut med lite själv åxå,när man är ödmjuk ,blir man behandlad ödmjuk,vilket få leksingar är, men dom finns ,till och med egna fans,reagerar här med det dåliga ord förrådet,inget snack ni har bra drag på läktaren,keep up your good work,men bästa hockeyn liras 60 km .....norrut

Anonym sa...

synd att Jens Nielsen och Niklas Eriksson har blivt så pass gamla... det märks att åldern håller på att ta ut sin rätt på challe.

Anonym sa...

sitter pa internetcafe i thailand o lider... men men man borjar inse att det blir nog inte ES i ar... Men som sagt LTJD eller hur? Haller forresten med Immelmann, bygg pa yngre farmagor nu!!!

Anonym sa...

Ha ha, du är tydligen lika patetisk som du ser ut. Trodde du skulle våga dig bort till bortastå. Din fega fan. Ses vi i Telge nu i veckan? puss på dig från 789.

Anonym sa...

Oj oj oj va jag blir rädd när det är coola killar i 17 år åldern som är in här och ens orkar komentera saker och ting.
Varför kom du inte bort för om du är så "modig". Det kanske är så att vi tycker att ni är så jävla små och patetiska så vi inte ens orkar bry oss att gå över...

Anonym sa...

789, alla dom här "kom-och-krama-mig"-gesterna i klacken som ni och alla andra slödder-lag från stockholm håller på med, beror det på att ni inte fick tillräckligt med kärlek av era morsor när ni var små?? Nej just ja, era föräldrar har ju aldrig brytt sig om nånting, så var det ju. Tycker synd om riktiga SSK-fans som vill se hockey och måste dras med er. Stolta SSK, jo tjenare...

Anonym sa...

789, hörde att det gick bra när ni skulle kramas med bajen.... inte lika tufft att gå emot en liga som vill styra upp ngt va? och som dessutom aldrig viker sig... puss på dig