torsdag, september 13, 2007

Skönt att vakna tidigt

Anledningen till att jag vaknade var inte lika skön - ryggont. För andra dagen i rad så har jag ont som fan när jag vaknar, men efter en liten promenad så rättade det till sig. Får nog se till att boka in en tid hos farbror massören snart...

*

Nya domartröjor - gråa? Har inte fått någon klarhet om det gäller även allsvenskan, dom bestämmande i hockeysveriges två högsta serier har ju som vi vet lite svårt att komma överens om saker och ting.

Vissa domare har tydligen begärt att namnet ska tas bort från tröjan. Varför det? Jag har själv dömt och känner en jävla massa domare - ingen av dom vill ta bort namnet. Vad är nyttan?

Så vad kan anledningarna vara för dessa två åtgärder (varar en inte är genomförd ännu)?

Ändringen av färgen är lätt att lista ut, det handlar som vanligt om vi-måste-göra-något-så-att-folk-vet-att-vi-finns-inställningen. De långrandiga tröjorna har funkat hur länge som helst - dom funkar hur länge som helst framöver också.

Anonymitet?

Njaä, namnet lär ju ändå stå i programmet och lär ändå berättas av speakern innan matchen drar igång, och hur ska man kunna undgå att känna igen Lahti?

Vi får väl måla en grå prao-flagga om den här ändring gäller i allsvenskan.

Men inte kan väl praoflaggan vara anledningen till att dom vill ta bort namnet?

Det får vi verkligen hoppas, för då har hela domarkåren samma humornivå som Niklas Persson - och då är det jävligt illa.

*

Flaggförbud hit och flaggförbud dit. Det rör inte oss i år och jag har svårt att se att det ska röra oss i elitserien nästa säsong. Protesterna kommer hagla tätt och utan uppbackning av en rejäl utredning så kommer inte hockeyligan kunna se till att förbudet efterlevs.

Norra stå vill ha oh-flaggor, Leksands IF vill ha oh-flaggor. Det är vår ståplats, det är Lif's arena. Sen får väl hockeyligan ge oss böter då - finns hinkar som enbart används till att samla in pengar.

Det enda hockeyligan då lyckas med är att fördyra vår verksamhet vilket i längden kan leda till färre arrangemang vilket leder till en, som hockeyligan kallar det: mindre atraktiv produkt.

Vill dom det?

7 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis till elitserieplatsen nästa säsong!

Anonym sa...

På måndag får du besök i badrummet. /C. Söderlund

Anonym sa...

vi får ta fram en hink till dig å fylld med is å öl. eller läsk om man hellre vill ha det

Anonym sa...

De nya dommartröjorna ser ut som SS-soldaternas uniformer. Fattas bara ett nazistmärke på armen.. Fy fasen vad fult med gråa tröjor!

Anonym sa...

Surre:

Gråsälar ?

// Mattias

Hellen sa...

SÄLAR ! :D oink oink!!

Anonym sa...

"Har själv dömt..." Är väl ändå en sanning med modifikation. Släpat dig runt sargen iklädd PRAO-tröjan för att frottera dig med oss "riktiga" domare är väl mer nära sanningen. Dessutom är väl en skridskolös domare inget att ha ;-)
Puss på dig!
/Brasken, Domaransvarig i föreningen