torsdag, augusti 17, 2006

Dags för lite hockey...

mora värvar nytt, nån kanadick som i tyska ligan producerade 11 poäng på 31 matcher och gick skadad större delen av säsongen. Ryan Jardine heter han och han är den trettonde utlänningen i moras lagbygge inför nästa säsong - vilket innebär att dom nu har fler ickesvenskar än infödingar, något tidningarna säkert kommer ha kul åt - jag skiter i om dom har folk från Säffle eller New Dehli bara dom torskar så mycket som möjligt.

Dom föregående värvningarna har jag ändå kunnat förstå då det troligen är svårt att få svenska spelare med samma kompetens att flytta ut på landet. Men den här förstår jag verkligen inte.

Det måste finnas svenskar som kan producera precis lika mycket, om inte mer, än den här killen. Verkar som om Simons inte har lika höga tankar om sitt lagbygge som delar av supportrarna.

Ja just ja, supportrarna. Att det finns olika defenitioner vid norra och södra sidan Siljan, på vad som är bra stöd från läktaren fick vi återigen ett bevis för idag.

Jag har fått veta att Mora är ett bra ställe att bo på, att laget, publiken och klubbledningen är bra...

Säger Jardine till skittidningen Falu Kuriren. En publik som inte klarar av att fylla elitseriens minsta hall under klubbens första slutspel faller inte in under min defenition av bra.

*

Södertälje fick pisk av malmö, rejält med pisk. Trots att man släppte in första skottet i matchen så vände man på steken och vann med 7-2. Slöddrens bägge mål av Kollar.

Man undrar ju när storebror gladhockey ska börja producera. Inte mål alltså, utan härlig stämning i omklädningsrummet och producera vägvinnande och uppoffrande spel på plan, ni vet så där som han är känd för att göra.

Han gick ut i en lokalblaska i veckan och beklagade sig över att han inte trivts socialt i Leksand. Det är ju jävligt konstigt när man är en socialt inkompetent, otrevlig, dryg stockholmare helt utan vilja att ens försöka anpassa sig till sin nya bostadsort.

Noterbart i övrigt är att Stefan Bemström, som var alldeles för bra för att spela här - i alla fall mycket bättre än det stöd han fick från läktaren, assisterade till första målet. Poängmaskinen med den stabila defensiven har vaknat till liv!

*

mora vann mästarcupen på Åland!!!
Förmodligen det bästa som hänt på en försäsong någonsin, nu fattas det bara att dom värvar en rysk back!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Kan bara säga att jag tycker synd om dig.

Anonym sa...

Underbart, Emil. KUNGSORD! :-)

Anonym sa...

haha bra skrivet emil, hoppas mora ock trista skllefteå åker ur es, leksand och bofors opp =)

Anonym sa...

Tror desvärre att Mora kommer gå bra i eliten, i år också.

Anonym sa...

Nångång hinner sanningen upp de jävla **** Men eftersom DIF, BIF och fr a She left... ser usla ut redan, så...

Anonym sa...

lilla emil ta å lägg denna energi på leksand istället för att gnälla på mora. om du inte visste så spelas hockeyn på rinken inte på läktaren. glansdagarna är över lilla leksing.