tisdag, juli 04, 2006

Olausson tillbaka i lilagult, flåt, grönsvartguldvitt

Jaha? Vad spelar det för roll då? Jo det är ytterligare bevis för två saker:

1. Håkan Loob är en stor jävla fjant som borde deporteras tillbaka till Gotland på livstid.

2. Färjestad är ett skrämmande exempel på vad som händer när klubb och fans hamnar för långt ifrån varandra - detta får aldrig hända här.

Olausson har tackat jag till Färjestad två gånger för att senare, rätt eller fel spelar ingen roll, bryta kontraktet för att gå till andra klubbar - på andra sidan pölen. Vid det senaste tillfället gick Loob ut i tidningarna med följande uttalande:

"Olausson är en svikare som aldrig är välkommen till Färjestad så länge jag är sportchef här"

Detta uttalande spädda naturligtvis på fansens ilska över att bli svikna, ännu en gång. Nu låtsas guten helt plötsligt inte om att han sagt detta, nu är Olausson helt plötsligt välkommen tillbaka och har gått från svikare till "- En rutinerad spelare som både tillför spetskompetens och mentorskap för de yngre backarna är vad alla klubbar vill ha och det får vi med Fredrik i truppen, säger klubbens sportchef Håkan Loob."

Dubbelmoral? Självklart
Fegt? Naturligvis
Patetiskt? Mycket

Men vad kan man förvänta sig?

Har pratat med två insatta och vettiga Färjestadare (ja dom finns faktiskt, minst två alltså) under dagen och bägge är vansinniga över det här. Dels för att dom tycker Olausson är en riktigt jävla svikare som inte borde få komma i närheten av Färjestad - han blev mycket riktigt utbuad utav stora delar av FBK-klacken under lagens möten i vinter - dels för att en skadad 40åring inte är något som dom vill ha i sitt lag.

Många tecken tyder på att Färjestads storhetstid går mot sitt slut, vilket knappast får mig att gråta blod, eller som en av pôjkera jag pratade med idag sa:

"Det går nog att ta sig till final även nästa år, men Jönsson och Nordström sjunger på sista versen - ska vi ersätta dom med 40åriga svikare så kommer det här skita sig rejält"

Oj va synd det vore om det sket sig. Löfbergs Lila Arena med 3000 närmaste sörjande när det blir Värmlandsderby - det vore nått det...

*

moraledning verkar göra som moraklacken - ta efter south side siljan - för det gick ju så bra för Lif när vi hade en främlingslegion och vårat hjärta fick åka till Italien och spela...

3 kommentarer:

Anonym sa...

problemet är ju att moringarnas importer (i alla fall hittills) varit bra, till skillnad från dom pajsarna som dykt upp hos oss... :-/ /P

Anonym sa...

så sant så sant

immelmann sa...

fast det är ju praktiskt omöjligt att hålla elitserieklass på bara egna produkter ifall man kommer från en by med 10000< invånare, och då kan man lika gärna värva spelare från prag som stockholm.