måndag, maj 21, 2007

Hör ni våran segersång?

Förmodligen den bästa helgen någonsin! Tack alla som medverkade till att göra helgen oförglömlig.

*

Dif borta, matchen jag väntat på sen spelschemat kom ut. Alltid spännande att möta ett lag för första gången på säsongen. Se vad dom fått fram för nya spelare, se om dom ändrat något i försvaret och att återigen få mäta sina krafter mot folk man troligen inte skulle känna igen om man krockade med dom på gatan...

Riktigt skitväder, spöregn de'luxe, men ändå en plan med hyfsat fäste. Vi malde sakta men säkert framåt på offence och defence gav inte upp många yards. Fick äran att springa, eller hmm - rulta, in matchens första touchdown. Min första sexpoängare någonsin och känslan går inte att beskriva.

I och med regnet så blev det inte särskilt många passningar utan vi förlitade oss på springspelet. Dock är det en passning som kommer vara mitt starkaste minne från matchen. Att se Tyskens ögon efter den mottagning var helt obetalbart. Sån underbar glädje.

Tysken ja, han fick med hjälp av Djurgårdens tränare in matchens smäll. Vi sparkade och från deras sida sidlinjen hördes coachen skrika "let it go" - det hörde alla - utom en. Han tog bollen och det var inte någon av hans lagkompisar redo för, dom hade slutat blocka. Detta gjorde att en bindgalen german fick fritt fält mot honom - å jävlar va det small.

Matchen slutade 0-22 efter att Jacob och Oskar gjort åtta poäng var. Skönt med en seger men vi fick jobba hårdare för den än många trodde. Trots detta så antog vi utmaningen och gick segrande ur striden. Nu väntar en "your-shit-still-stinks"-träning i morgon.

*

Det rör på sig i Västerås. Ny tifogrupp bildad som en paraplyorganisation där folk från både Vik-support och Gulsvart Ultras skall ingå. Skönt med lite nytt blod på tifoscenen, är inte så många grupper som gör bra ifrån sig och många verkar nöjda med det lilla dom gör.

Så fort man är nöjd så slutar man utvecklas.

Fick höra ett rykte om att Swedbank vill köpa arenanamnet - en till sådan alltså? Hmmm, mysko...

*

Efter matchen ringde jag lite polare i sthlm på måfå, hade ett tag på mig innan tåget till Flen skulle gå. Fick tag på Täght som satt på en pub, inte långt från centralen, och kikade på finalen i FA-cupen. Inget svårt val att fixa skjuts dit - trots att Jessica fick Totes GPS att kuka ur så gick det rätt bra.

Foggy Dew (risk för felstavning) hette stället och var precis så som en pub jag skulle äga skulle se ut. Tror nog den skulle funka här i Leksand också - men det lär dröja ett tag innan jag har råd att öppna krog.

Mitt resesällskap till Flen, hier Broman från Mälarmasarna, dök upp och efter ett par mörka så blev det rask promenad till centralen. Vi lyckades spring in i en ful gubbe med en ännu fulare mik-tröja.

Dalarna är vårat landskap ekade mellan hötorgsskraporna innan vi återupptog marchen mot tåget.

*

Under tiden så åkte Jessica och Oskar och dom andra i minibussen hemåt. Mer om den resan kan ni läsa i Jessicas blogg.

*

Tågresan till Flen gick i sann repmånad-anda. Vi hamnade i en kupé med en dam vid namn Lillian.

"Får man lov att bjuda på en knapp"

Å det fick man.

*

Festen ute i skogen var helt underbar. Bra folk, bra dricka, god mat, legmysallad (som inte ingår i begreppet god mad), hyfsat väder och skön stämning. Lurade Broman att bada. Vi kutade nakna ut på bryggan, jag tvärnitade vid kanten - det gjorde inte han...

*

Igår kväll kom helgens höjdpunkt (delad förstaplats med min touchdown) då jag på nått mysko sätt styrde upp en grillfest hemma hos Mühlegg, Erika och Hügo. Blandade citat från kvällen före, rejält med kött, lite mindre med potatissallad, promenad längs strömsholms kanal och en LP med Loffe Carlsson.

Denna skiva var verkligen inte bra. "Vi röker inte hashhish här i Tranås" var ett av spåren. Jag tror det var precis det herr Carlsson hade gjort innan inspelningen - seriös skit. Mulle ska fixa mp3versioner sen kan ni också få höra.

*

Tåg hem idag. Gick ganska smärtfritt, köpte nya Pondus och Illustrerad Historia så jag hade bra läsning. Hamnade i samma vagn som en fruktansvärt vacker flicka. Flirtade lite och ungefär precis när jag skulle ta kontakt så gick hon av.

Visserligen i Västerås så det kanske var lika bra att det inte blev någon kontakt :)

Efter bytet i Sala hamnade jag vid ett bord med en söt blondin och en riktigt stor Chilenare. Vi pratade lite om hundar, mammor, tidningars förmåga att överdriva för att skapa rubriker. Helt plötsligt kom vi in på åldersskillnader och när damen i sällskapet tog upp sin telefon för att med hjälp av den räkna ur hur gammal hennes 69-åriga mormor var när hon födde hennes 49-åriga mamma så tog jag upp tidningen igen och släppte den inte innan jag var själv vid bordet.

*

Fick sällskap av Blidde på tåget från Borlänge, och när man rullar genom Häradsbygden och känner doften av nybakat Leksandsbröd då vet man att man är hemma - å hur trevlig än helgen har varit så är det något specielt med att komma hem.

När tåget börjar inbromsningen strax efter att Dalälven korsats så släpper allt och man kan äntligen slappna av igen.

12 kommentarer:

Fotomuppen sa...

jag förstår inte! Jag och gpser kan verkligen inte vara i samma bil!

Anonym sa...

Eller så var det så att Emil blev rädd för vattnet medan Broman var mer simkunnig?

Emil Nilsén sa...

jag flyter

Anonym sa...

hejsan!

kanon din blogg ;-)

Anonym sa...

…Leksand tifo crew avslutade förra säsongen med ett internbråk.

…samma grupp visat ett intresse för nazism och dess ledare.

GICK att läsa på vik supporter sida.......
INTRESSANT kan man få en förklaring varför man ska behöva läsa detta på en vik sida.

Anonym sa...

Anonym:

Du kanske kan länka till den där artikeln så vi ser att den finns så att du inte hittat på alltihopa

// Mattias

Anonym sa...

http://www.ultras.se/gsu/hordepastan.htm

"Heil Leksand", nästa års slogan ;)

Emil Nilsén sa...

Vikare som försöker driva med oss, Leksingar som tror det är på allvar.

Jag vet inte vad som är sorgligast...

Anonym sa...

http://fotomuppen.blogspot.com/2007_04_01_archive.html

Onsdagen 18 April

Där finns bilderna på att LTC sympatiserar med Nazism.

Fotomuppen sa...

Haha lägg ner de där! finns ingen anledning för er att gömma er som anonyma å ens försöka smutskasta oss!..ni är bara patetiska.
Det är ingen som bryr sig!

Försök klå oss på läktaren i stället, få se om ni lyckas bräcka våran sång å våra läktararrangemang..mkt föga troligt! men jag önskar er ett lycka till!

Anonym sa...

Ni är en skam för Leksand!

Anonym sa...

Anonym sa...
Ni är en skam för Leksand!

Ha ha ha vilken fjant stå för va fan du säger då!!!!