fredag, juni 02, 2006

Souvenirtankar


Leksands If's souvenirutbud har de senaste åren genomgått en rejäl uppryckning. För några år sedan var det rejält bedrövligt med rymdpuckar, brandgular handukar, svenska mästarskapen i så många loggor som möjligt på så minsta möjliga yta o.s.v.

Det riktiga bottennappet var när man fick feltryckta matchtröjor där den blå färgen var helt urblekt och ljusar än de tröjor som MFF har på sig när dom spelar sparka-å-spring. Denna tröja som var ett hån mot de blåvita färgerna skulle naturligtvis ha skickats tillbaka till tryckeriet och en ny laddning skulle, på tryckarnas bekostnad, omedelbart sändas till souvenirlagret för vidare befodring till dess kunde.

Men nej då, istället sänkte man priset på de feltryckta tröjorna och sålde dom i alla fall. Bedrövligt. Detta, tillsammans med killen som sprayat något oläsligt bak på sin tröja, är det grövsta övergreppet på den blåvita matchtröjan sedan Kjell Landén drev igenom de gula revärerna som solkade de blåvita färgerna under ett drygt decenium.

Sen kom 1919-tröjorna och sedan dess har det varit uppåt. Det enda man kanske kan klaga på är att "stars" börjar kännas lite, eller faktiskt ganska rejält, uttjatat och kanske bör skrotas.

Tröjor/kepor/halsdukar med "stars" på har i alla fall börjat falla bort från ståplats till förmån för de mer stilrena artiklarna. Höjdpunkterna den senaste tiden har varit en nya tröjan med 1919 på vänsterärmen - riktigt jävla snygg. Även den nya träningsoverallen borde bli en storsäljare, den tröjan och ett par jeans kan mycket väl bli standard på läktaren i vinter.

När jag kikade igenom nyheterna i starshop hittade jag till min förvåning invigningströjan. T-shirten som bara skulle säljas den där kvällen i arenan, t-shirten som skulle vara exklusiv för de personer som betalade dyrt för att få vara med om en magisk, nåja, kväll där Ejendals Arena skulle visa upp vad som är möjligt i kåken.

Men nu kan tydligen vem som helst beställa den via nätet och få den hemskickad för en billig penning. Kanske inget att reta upp sig på men nog borde man gömt undan de överblivna t-shirtarna i någon låda på vinden istället för att sälja iväg dom och på så sätt tappa trovärdighet. Nog är trovärdigheten viktigare än de tusenlappar Leksands If kanske tjänar på de tröjor som finns kvar?

4 kommentarer:

Anonym sa...

jaha, vad var Pajens problem igår kväll då? Han skällde rätt länge på dig... Väntar med spänning på uppdatering.

Anonym sa...

"Du är bara en supportet"..... fyfan!

Anonym sa...

Vad är det som har hänt???

Anonym sa...

What a great site, how do you build such a cool site, its excellent.
»