måndag, september 11, 2006

Bra drakarna!

Ja jag vet inte riktig vart jag ska börja, just ja:

Ett litet förtydligande för eventuella moringar som läser här; Rubriken är naturligtvis ironisk. Det finns inget ni gjorde i fredags som var bra.

Tifot var bedrövligt, riktigt jävla bedrövligt. Till att börja med innehöll det "bara" en OH-flagga. Det kanske funkar hemma mot lag mot vilka ni hyser mindre agg än mot oss, hade faktiskt förväntat mig mer.

Vanhedra hästarna på det här sättet - tyder på total brist på känsla, inte särskilt genomtänkt.

Det mest pinsamma är dock att det är kopierat rakt av från en flagga våra vänner från Älvdalen, eller var det Våmhus?, hade med sig för två år sedan, inte fick ta med sig in förra året och sket i att ta med sig i fredags. Men det är klart, det kommer förnekas å det kraftigaste från ert håll.

Självklart såg ni inte den, det är ju fruktansvärt långt mellan ståplatserna och vi hade bara den uppe ungefär hela matchen.

*

I gästboken på www.mik.se ojar sig en moring som kallar sig "knogen" för att han fick fingret av mig på vägen till hallen. Men snälla nån då, stanna hemma om du inte tål sånt.

I samma gästbok skriver R.Q.T
...leksandsklacken firade som om man spelat till sig ett elitseriekontrakt. En Dala-Chark med tröjan viftandes i luften i stället för på sig. Det är en syn man gärna kan slippa...

Haha, samma sak där - stanna hemma om du inte vill se det. Personen i fråga lär inte ha varit i gamla ishallen varken mot gnaget 02 eller nyköping 05 - det här var väl inget speciellt. Ett lagom firande av en seger mot mora - precis som det ska vara.

Dino (i samma gästbok) skriver och klagar på att han läst i DD att vi kastat bengaler på bilar (mer om det längre ner) och får svar.

Namn: mj
Skickat: 15:26 - lör 09 sep 2006
Dino
Tur att de vann annars hade de (han syftar på bengalerna, min.anm) legat på isen.

Ja visst, vi hade tagit med oss redan brända bengaler in för att kasta dom, genom nätet, in på isen. Haha, vilka genier det finns uppe vid norra stranden.

*

Bengalkastningen, eller vad det nu var...

Vi hade sju bengaler med oss, en kukade ur och blev på tok för varm för att hålla i - den drog jag ner i ån - de andra sex fanns med när vi klev runt hörnet vid bortastå för att ta oss in på matchen.

Så vad hände då?

Det enda händelseförloppet som jag anser möjligt är att bilar som stod i närheten av vår marchväg har träffats av gnistor som kan komma från antädningsdelen av bengalen när den avfyras. Klart det inte är bra att bilar från gnistor på sig - bara att beklaga.

Däremot är dom rykten som dyker upp efter en sådan här grej helt fantastiska, visst kanske man skulle kunna bli arg - men va fan det är ju mest komiskt vad folk säger:

Någon har kastat en bengaler i huvudet på Brynäs sportchef.
Precis, bengaler (plural*) - bra träffbild

Polisen såg vem det var som kastade.
Nej det gjorde dom inte, för det kastades inte, och om polisen ser någon kasta ett potentiellt farligt föremål så står dom inte och tittar på.

Du glömde att ni idioter krossade vissa tuffa bilar som verkligen måste ha varit svåra och gett stort motstånd.
Tja, jag är rätt tung, Kolsva lika så, flamman är svårflyttad och LTC Avesta innehåller en hel del 100+ pojkar - men krossa bilar? Njaä, det tror jag inte vi klarar av.

Jag har full förståelse för att icke insatta personer överreagerar så fort dom ser en bengal nu när det som hände på söderstadion förknippats mer med pyroteknik än med vad som egentligen hände och varför - men det borde finnas lite jävla eftertanke även hos folk som i vanliga fall tror på precis allt som står i tidningar.

Hade det hänt nått hemskt så hade det inte blivit en liten notis i DD, det hade blivit stora rubriker. Nu var det ett rykte som spreds där uppe som någon på tidningen snappade upp - varken mer eller mindre.

*

Dagens moringutbildning
*plural
Flertal, alltså fler än en, d.v.s. 2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,16,17,18,19,20 o.s.v.
I svenska finns fem inhemska substantivsuffix med betydelsen flertal: -or, -ar, -er. -r och -n. Det finns också två substantivsuffix med betydelsen bestämd flertal: -na och -en.

Exempel: ordet "bengaler" är i pluralis, och "bengal" är i singularis, dvs. ental.

13 kommentarer:

Anonym sa...

Klockrent

Anonym sa...

Dalastark, du säger att drakarna vanhedrade hästen samtidigt som du påpekar att ni själva hade en sådan flagga tidigare... eller missuppfattade jag något?

Emil Nilsén sa...

ja det gjorde du...

Anonym sa...

bengalen kastades snett bakåt,den träffade en blå volvo,studsade mot en blå renault?Resultatet,2 bucklor på huven på volvon samt repor på renaulten?den bengalen,en hemmagjord variant tejpad på en avsågad hockeyklubba togs om hand av polisen,2st likadana utbrännda bengaler låg längree upp på parkeringen.För övrigt så såg vi inte vem som kastade,men den kom från mitten på tåget.

Anonym sa...

bengalen kastades snett bakåt,den träffade en blå volvo,studsade mot en blå renault?Resultatet,2 bucklor på huven på volvon samt repor på renaulten?den bengalen,en hemmagjord variant tejpad på en avsågad hockeyklubba togs om hand av polisen,2st likadana utbrännda bengaler låg längree upp på parkeringen.För övrigt så såg vi inte vem som kastade,men den kom från mitten på tåget.

Anonym sa...

du kan se skillnaden på bengaler och rökbomber du... duktig idiot.

Anonym sa...

ok.då var det en rökbomb som kastades mot bilarna då.för mej gör det inte någon skillnad,bilarna skadades iaf.

Anonym sa...

haha, jävlar vad moringar de verkar hänga här på bloggen. Kul att ni engagerar er så.

Orsa > Jag antar att du gick med i marschen och såg allting med dina egna ögon!

Vi pissade på er både på isen och på läktaren! THATS IT!

Anonym sa...

Har varit en del i Mora-Orsatrakten ett tag nu och förvånas över vilket stöd LIF har i trakterna runt norra stranden. De få moringar som finns har blivit just moringar bara för att MIK gick upp i Elitserien. Dom höll på LIF förut, iaf de flesta. I trakterna Orsa-Ålvdalen så är stödet för LIF kompakt! Våmhus är också ett starkt fäste för LIF. Gamla nyheter måhända men tål att upprepas....

Anonym sa...

Självklart Daniel så såg jag det med egna ögon...eller skulle någon annan ha tittat åt mej?

Anonym sa...

Vilken tur att du rättade till missförståndet, Dalastark. Det var ju inte lätt att veta.

Anonym sa...

daniel> haha på dig själv du, uppenbarligen verkar Mora engagera
rätt många av er läxingar också. Inte minst eder store idol Nilsén
som uppenbarligen verkar vara flitig besökare på bl.a mik.se.

För övrigt vet vi iallafall nu att om vi ser Dalachark eller någon av hans hangarounds på nån gata i leksand är det fritt fram att ge dom fingret- hade dom inte tålt sånt hade de ju stannat hemma, eller hur?

Anonym sa...

dd:

det är väl fritt fram att ge fingret till vem som helst när som helst - bara man kan ta konsekvenserna.

Ger du det till mig så blir jag arg, å en arg Torkel är inte att leka med ;)